• Palletiseer oplossingen - Detail: Geformeerde laag

  Palletiseer oplossingen - Detail: Geformeerde laag

 • Transport oplossingen - Detail: Productlift

  Transport oplossingen - Detail: Productlift

 • Palletiseer oplossingen - Detail: Formeren van de laag

  Palletiseer oplossingen - Detail: Formeren van de laag

 • Transport oplossingen - Detail: Dozen toevoerbanen met bochten

  Transport oplossingen - Detail: Dozen toevoerbanen met bochten

 • Palletiseer oplossingen - Detail: Palletlading

  Palletiseer oplossingen - Detail: Palletlading

 • Transport oplossingen - Detail: Productliften

  Transport oplossingen - Detail: Productliften

 • Palletiseer oplossingen - Detail: Product manipulator

  Palletiseer oplossingen - Detail: Product manipulator

 • Transport oplossingen - Detail: Transportbanen

  Transport oplossingen - Detail: Transportbanen


Nedpack wint Ondernemersprijs Harderwijk

 

 

De bekendmaking vond plaats tijdens het Business Event van de gemeente Harderwijk, dat op maandagavond 18 april plaatsvond in het plaatselijke Van der Valk hotel onder leiding van presentator Humberto Tan. Bij afwezigheid van directeur Pieter Hannessen werd de prijs door burgemeester John Berends van Harderwijk uitgereikt aan Arjan Kruidhof van Nedpack.

 

Kruidhof maakte Humberto Tan duidelijk wat de ambities zijn van Nedpack: wereldmarktleider worden op het gebied van productliften. “De afgelopen anderhalf jaar heeft de business een enorme vlucht genomen. We zitten in heel Europa en zijn onlangs begonnen in Noord-Amerika, maar bedienen ook klanten in Brazilië en Nigeria.

 

Harderwijk op de kaart

Burgemeester Berends wenste Nedpack tijdens de overhandiging van de prijs veel succes met de ambitie om “Harderwijk wereldwijd op de kaart te zetten met de schitterende producten die u levert”. Kruidhof noemde de prijs een fantastische erkenning van de inzet, ambitie en creativiteit van Pieter en Wilma Hannessen.

 

“Toen we in 2008 geconfronteerd werden met de crisis, heeft Pieter de leidende rol op zich genomen en gezegd: we gaan dit product verder ontwikkelen. Het was een keuze die op dat moment misschien niet voor de hand lag, maar het afgelopen anderhalf jaar hebben we daarvan gelukkig de beloning gezien. Het succes is gigantisch en we kunnen het amper bijbenen. Deze prijs is echt een erkenning daarvoor”, aldus Kruidhof.

 

Unieke productlift

Het product waarmee Nedpack nu wereldwijd de aandacht trekt, is de unieke productlift Prorunner mk5. Dankzij een voortdurende doorontwikkeling van deze machine is een productlift ontstaan die dankzij het modulaire ontwerp veelzijdig is, gemakkelijk te onderhouden is en bovendien voordelig geprijsd is. Klanten uit de hele wereld bestellen nu de Prorunner mk5 om de machine toe te passen in hun productie- of verpakkingslijnen of opslag- en orderverzamelsystemen.

 

Dankzij dit succes werd directeur en oprichter Pieter Hannessen twee weken geleden genomineerd voor de titel Ondernemer van het Jaar van de gemeente Harderwijk. Nedpack was genomineerd in de categorie Industrie / Dienstverlening, samen met de bedrijven Natudis en Topcleaning. De jury onder leiding van notaris Erik de Jonge koos uiteindelijk dus voor Nedpack.

 

Eerdere prijzen

Nedpack is al eerder in de prijzen gevallen. Op 25 mei 2005 heeft het bedrijf al eens de Metaalunie StrategieAward ontvangen voor metaalbedrijf met de beste strategie. Uit handen van Nout Wellink, president van de Nederlandsche Bank, kreeg het bedrijf de Award en een cheque van 5000 euro.

 

Op 6 januari 2006 ontving algemeen directeur Pieter Hannessen van Nedpack al eens de Linnaeuspenning. Deze penning is tijdens de gecombineerde nieuwjaarsbijeenkomst van het regionale bedrijfsleven op de Noordwest-Veluwe, diverse bedrijvenkringen, Kamer van Koophandel, VNO-NCW en de Maatschappij voor Nijverheid en Handel uitgereikt omdat Hannessen zich als bijzondere ondernemer manifesteert en daarmee de vitaliteit van de regio bewijst.