• Palletiseer oplossingen - Detail: Geformeerde laag

  Palletiseer oplossingen - Detail: Geformeerde laag

 • Transport oplossingen - Detail: Productlift

  Transport oplossingen - Detail: Productlift

 • Palletiseer oplossingen - Detail: Formeren van de laag

  Palletiseer oplossingen - Detail: Formeren van de laag

 • Transport oplossingen - Detail: Dozen toevoerbanen met bochten

  Transport oplossingen - Detail: Dozen toevoerbanen met bochten

 • Palletiseer oplossingen - Detail: Palletlading

  Palletiseer oplossingen - Detail: Palletlading

 • Transport oplossingen - Detail: Productliften

  Transport oplossingen - Detail: Productliften

 • Palletiseer oplossingen - Detail: Product manipulator

  Palletiseer oplossingen - Detail: Product manipulator

 • Transport oplossingen - Detail: Transportbanen

  Transport oplossingen - Detail: Transportbanen


D’Arta profiteert van pallet MIXRUNNER

Een diepvriesomgeving stelt hoge eisen aan de inrichting van een logistiek proces. In Nedpack vond D’Arta de perfecte partner om aan die eisen te voldoen. Voor het (de)palletiseren van de diepgevroren producten ontwierp en ontwikkelde Nedpack één installatie, die beide functionaliteiten uitvoert en bovendien talloze voordelen biedt.

 

Tot eind 2004 waren de logistieke activiteiten van D’Arta uitbesteed. Uit kostenoogpunt werd echter besloten de touwtjes in eigen hand te nemen. Er werd een volautomatische diepvriesmagazijn gebouwd, dat een efficiënt en flexibel voorraadbeheer garandeert en nauw aansluit bij de zoektocht van de producent naar innovatieve oplossingen die de wensen van de klant perfect invullen.

Een centrale rol in het proces is toebedeeld aan een bijzondere,

gecombineerde palletiseer- en depalletiseerinstallatie, geleverd door de firma Nedpack uit Harderwijk. Deze toonaangevende fabrikant van palletiseeroplossingen ontwikkelde een systeem waarmee de diepgevroren producten op efficiënte en betrouwbare wijze worden gehandled.

 

Geen productbeschadiging

Het systeem, de MIXRUNNER, ontstapelt de aangeleverde pallets laag voor laag in de daluren, met een capaciteit van 145 lagen per uur. In het systeem beweegt niet de laag, maar slechts de pallet. Hierdoor wordt voorkomen dat instabiele dozen van de kop vallen.Dit wordt bovendien gecontroleerd door een set fotocellen. Met dit concept komt productbeschadiging dus niet meer voor.

De ontstapelde palletlagen worden vervolgens op een intern transportsysteem gepositioneerd en naar het volautomatische hoogbouw lagenmagazijn gebracht. Daar worden ze uiterst compact opgeslagen, zodat er geen kostbare kubieke meters diepvriesopslag verloren gaan. De opslagdichtheid is maximaal.

 

Ingenieus eenvoudig

Wanneer de orders worden verzameld en de dozen weer nodig zijn, brengt het intern transportsysteem de lagen één voor één terug naar de installatie van Nedpack. De lagen worden nu rechtstandig gestapeld, waarbij het product niet opgetild wordt, maar gedragen om productbeschadiging te voorkomen.

Dankzij die aanpak kan tevens een grote verscheidenheid aan producten worden gehandeld. Het systeem is dan ook in staat om gemixte pallets te formeren. Bij een dubbelzijdige invoer wordt daarbij een palletiseercapaciteit bereikt van wel 300 lagen per uur.

Mede dankzij deze innovatieve oplossing slaagde D’Arta erin het aantal productbeschadigingen terug te brengen en daarmee ook de retourstromen te reduceren. Bovendien werkt het systeem volledig automatisch en is er dus geen kostbare arbeidskracht noodzakelijk in de vrieskou.