• Palletiseer oplossingen - Detail: Geformeerde laag

  Palletiseer oplossingen - Detail: Geformeerde laag

 • Transport oplossingen - Detail: Productlift

  Transport oplossingen - Detail: Productlift

 • Palletiseer oplossingen - Detail: Formeren van de laag

  Palletiseer oplossingen - Detail: Formeren van de laag

 • Transport oplossingen - Detail: Dozen toevoerbanen met bochten

  Transport oplossingen - Detail: Dozen toevoerbanen met bochten

 • Palletiseer oplossingen - Detail: Palletlading

  Palletiseer oplossingen - Detail: Palletlading

 • Transport oplossingen - Detail: Productliften

  Transport oplossingen - Detail: Productliften

 • Palletiseer oplossingen - Detail: Product manipulator

  Palletiseer oplossingen - Detail: Product manipulator

 • Transport oplossingen - Detail: Transportbanen

  Transport oplossingen - Detail: Transportbanen


D’Arta kiest met de LOWRUNNER mk1 voor zekerheid en eenvoud

 

 

Palletiseren: Keep it Simple!

 

Specialist in diepvriesgroente D’Arta uit Ardooie (B) heeft opnieuw gekozen voor de zekere kwaliteit van Nedpack. In haar nieuwe verpakkingslijn palletiseert een Nedpack LOWRUNNER mk1 even flexibel als een knikarm of sferische robot, maar tegen een verrassend lagere prijs.  

 

“We zochten voor onze nieuwe verpakkingslijn een bedrijfszekere palletiseermachine die zowel compact, eenvoudig als flexibel is”, vertelt Pieter De Backere, technisch verantwoordelijke verpakking en automatische magazijnen bij D’Arta. “Dat de keuze daarbij op de LOWRUNNER mk1 van Nedpack viel is niet zo verwonderlijk. Dit bedrijf heeft zich, met haar technische kennis en praktische oplossingen, al eerder bij ons bewezen.”

D’Arta gebruikt binnen haar diepvriesomgeving al enige jaren een MIXRUNNER depalletiser van Nedpack voor het voeden van haar unieke opslag- en orderverzamelsysteem van palletlagen. In de LOWRUNNER mk1 wordt dezelfde techniek toegepast en dat geeft vertrouwen voor de toekomst. Pieter De Backere: “De LOWRUNNER palletiseert vrijwel alles, ongeacht de uitvoering, de kwaliteit en het formaat van de doos. Aangezien de machine rij voor rij exact positioneert en verwerkt, hebben we altijd pallets met strakke zijden en een zeer stabiele vorm.”

 

Betaalbaar model

De modulair opgebouwde LOWRUNNER mk1 van Nedpack is een 4-assige palletiseerinstallatie met een capaciteit tot zo’n 1.000 colli per uur. Het is een instapmodel, geschikt voor een omgeving waar een snelle afschrijving gewenst of noodzakelijk is. Optioneel plaatst de LOWRUNNER mk1 zelf ook de pallets en tussenvellen.

“Op een oppervlakte van slechts 2,3 x 1,7 meter bereiken we met LOWRUNNER mk1 meer dan we met een palletiseerrobot kunnen”, vervolgt Pieter De Backere. “Die is aanzienlijk duurder, vraagt meer bewegingsruimte en veiligheidsvoorzieningen en zou pas lonend zijn als we meerdere verpakkingslijnen via de robot palletiseren. Dat is tevens een valkuil, want als de robot stilvalt, staan alle verpakkingslijnen ook stil. We kiezen daarom liever voor een betaalbare, bedrijfszekere en zeer compacte oplossing per verpakkingslijn.”


Flexibele toekomst

Het patroonformatiesysteem van de LOWRUNNER mk1 is zelflerend en wordt via touch screen bediend. Door eigen personeel kunnen stapelpatronen aangemaakt of gewijzigd worden. De gebruikte besturingstechniek van de gehele installatie is vrij op de markt verkrijgbaar en garandeert ook in de toekomst alle mogelijkheden voor uitbreiding en updates. “Via een VPN-contact met Nedpack realiseren we in enkele minuten elke gewenste aanpassing”, vertelt Pieter de Backere tot besluit. “Dit totaalplaatje past naadloos in ons streven naar perfectie en een grote mate van automatisering. Dit zijn juist de aspecten waarmee D’Arta zo succesvol is in de markt van diepvriesgroenten en maaltijden.”

 

Over D’Arta

D’Arta is een dubbelfamiliebedrijf (De Backere – Talpe)  dat jaarlijks 120.000 ton product verwerkt tot diepvriesgroente en diepvriesmaaltijden. Het bedrijf kent vestigingen in België en Portugal en richt zich op drie typen afnemers: Food Service (Catering) bedrijven, de retail en industriële verwerkers. De belangrijkste afzetmarkt is Europa, maar ook in de VS, Canada en Mexico is D’Arta actief. Dankzij een verregaande vorm van automatisering en mechanisatie garandeert D’Arta een kwalitatief zeer hoogwaardig en zuiver product conform de hoogste eisen die gelden in de voedingsmiddelenindustrie.